Handige tips voor de maat van de peddelplank

Handige tips voor de maat van de peddelplank

Bekijk deze snelle tips voor het kiezen van de juiste maat paddle board. Daarbij vraag je jezelf misschien af: “wat is een SUP peddel?” Maak je geen zorgen wij leggen het je haarfijn uit!

1. Negeer opblaasbare SUP’s niet

Opblaasbare stand up paddle boards hebben een lange weg afgelegd. Ze zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Het beste aan iSUPs is dat ze niet veel ruimte innemen. Zelfs een enorme multi-rider paddle board past onder het bed als hij leeggelopen is. Als je een grote SUP nodig hebt, maar niet genoeg bergruimte hebt, overweeg dan een opblaasbare. Ze zijn ook gemakkelijk te vervoeren. Maar waar kun je de beste supboards kopen?

Sommige mensen vermijden opblaasbare paddle boards vanwege de prestaties. Maar de meeste opblaasbare SUP’s zullen je versteld doen staan. Ze glijden opmerkelijk.

2. Dikte van de peddelplank is belangrijk

Paddle board lengte, breedte en gewicht capaciteit zijn niet de enige belangrijke factoren. Mensen focussen zo veel op hen dat ze vergeten dat de dikte er ook toe doet.

Dit geldt vooral voor opblaasbare SUP’s. Het bepaalt het volume, de stevigheid en de gewichtslimiet.

3. Overweeg uw transport en opslag opties

Afgezien van uw lichaamsgrootte en favoriete SUP-activiteit, moet u ook nadenken over de opslag en het vervoer van uw board.

Het heeft geen zin om een 14 voet SUP te kopen als je in een klein appartement woont. Dit is geen probleem als je een opblaasbare SUP board koopt.

Maar als je een epoxy board wilt, weet dan dat transport en opslag een pijnpunt kan zijn. Ze zijn het beste voor mensen met veel opslagruimte. 

4. Meer dan alleen de grootte

Bij het kiezen van een paddle board, grootte is slechts een van de vele factoren die van belang zijn. Dus hoewel het belangrijk is, moet je ook de andere details in gedachten houden.

Bijvoorbeeld, moet je een opblaasbare SUP board of een epoxy een te krijgen? Andere factoren zijn de vin setup, romp types, D-ringen, en vistuig mounts.

wpadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.