PVC vs. Laminaat vloeren

PVC vs. Laminaat vloeren

PVCvloeren en laminaatvloeren zijn beide betaalbaar, duurzaam en aan te passen. Ze hebben echter ook veel verschillen. Ontdek wat het beste is voor uw volgende vloerproject.

In de loop der jaren hebben vloerfabrikanten de materialen die ze gebruiken geïnnoveerd en geüpgraded om geweldige opties voor huiseigenaren te creëren. Laminaat en PVC vloeren zijn beide ideaal als u op zoek bent naar duurzame en betaalbare vloeren. Ze zijn ook beide verkrijgbaar in een verscheidenheid van stijlen om authentiek hout, tegels en steen na te bootsen., met als voorbeeld een pvc vloeren betonlook

Dus hoe beslist u welke vloer het beste is voor uw huis?

Hoewel PVC- en laminaatvloeren veel gemeen hebben, zijn er ook een aantal belangrijke contrasten. Wanneer u beslist welke vloer u in uw huis wilt leggen, kunt u het beste rekening houden met de behoeften van uw huis en de ruimte die u wilt renoveren. Kwaliteiten zoals waterdichtheid of comfortabel staan kunnen uw beslissing maken of breken.

Leer meer over de verschillen tussen PVCvloeren en laminaatvloeren, en de voor- en nadelen van beide.

Wat zijn PVC vloeren?

PVC vloer bestaan uit een aantal lagen die samen een duurzame en waterdichte vloer vormen. De massieve PVCkern wordt bedekt met een bedrukte PVClaag en een slijtlaag. Deze synthetische materialen verbeteren de vochtbestendigheid van uw vloer, omdat water lange tijd kan blijven liggen zonder schade te veroorzaken. Huiseigenaren kunnen kiezen uit vele soorten pvc vloer zoals PVC planken, WPC PVC, en Rigid Core PVC vloeren.

PVC vloeren waren vroeger beperkt in ontwerpkeuzes, maar PVC is opgewaardeerd tot een verscheidenheid van stijlen en patronen voor een meer moderne en aantrekkelijke look. Vergeleken met laminaatvloeren biedt PVC ook een beetje meer variatie in ontwerp; PVCvloeren kunnen niet alleen op hout lijken, maar ook op stenen en keramische vloeren.

Hier zijn enkele voor- en nadelen van PVC vloeren:

Voordelen Nadelen

  • Eenvoudige doe-het-zelf installatie voor de meeste huiseigenaren Sommige soorten PVC kunnen moeilijk zijn om zelf te installeren
  • Duurzaam en gaat tientallen jaren mee Zware apparaten kunnen deuken veroorzaken
  • Gemaakt van 100% waterdichte materialen   

Wat is laminaatvloer?

Laminaatvloeren werden voor het eerst geproduceerd in de jaren 1970 en waren een van de eerste door de mens gemaakte alternatieven voor hardhouten vloeren. Het is een goede keuze voor huiseigenaren die van het uiterlijk van hardhouten vloeren houden, maar niet veel geld willen uitgeven aan vloermaterialen.

Door de dikke samenstelling is het vrij comfortabel om op te lopen, dus het kan goed gebruikt worden in woonkamers en gangen.

Net als PVC is laminaat ook gemaakt van synthetische materialen die lijken op het uiterlijk van authentiek hardhout. Laminaatlagen zijn vergelijkbaar met PVCvloeren, maar gemaakt van verschillende soorten materialen. Laminaatvloeren hebben een binnenste kernplaat, die wordt gelaagd met een decoratieve fotoafbeelding en bedekt met de slijtlaag of “overlay” om uw vloeren te beschermen.

Helaas zijn laminaatvloeren niet zo goed bestand tegen vocht als PVC. Hoewel sommige laminaatvloeren waterbestendig zijn, kunnen ze toch beschadigd raken als ze lange tijd aan water worden blootgesteld.

Bekijk enkele voor- en nadelen van laminaatvloeren:

Voordelen Nadelen

  • Betaalbaar Kan binnen 10 jaar aan vervanging toe zijn
  • Comfortabel aan de voeten Niet alle soorten zijn waterbestendig
  • Realistische uitstraling van hout

wpadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.