VeChain is als judo met je kleren aan

VeChain is als judo met je kleren aan

Met meer dan 14.100 cryptocurrencies die rondzweven in cyberspace volgens gegevens van Coinmarketcap, zou de kans dat een van deze munten of tokens buitensporige rendementen zal genereren klein zijn. Niettemin, met de intensiteit van de markt, lijkt alles hoger te springen. Een belangrijke begunstigde is onlangs VeChain (CCC:VET-USD), een initiatief gericht op slimme contracten.

Maar is beroepsonderwijs en -opleiding een voorbijgaande rage of het echte werk?

Als je in de vorige stelling gelooft, ben je zeker niet de enige. Zoals ik al zei, zijn er nu meer dan 14.000 crypto’s beschikbaar. Nog maar een paar weken geleden verbaasde ik me erover hoe het cryptocomplex de drempel van 13.000 overschreed. Door in korte tijd nog eens meer dan duizend kansen voor particuliere beleggers toe te voegen, zetten deze debuten met digitale activa de dotcom-zeepbel te schande.

Een belangrijke katalysator voor de implosie van genoemde zeepbel waren niet alleen stijgende (en onhoudbare) waarderingen voor internet- en technologiebedrijven. Integendeel, het aantal beursintroducties overtrof gewoon wat de markt kon verdragen. En hoewel de torenhoge Bitcoin (CCC:BTC-USD) mijn waarschuwende houding verraadt, is de explosie van nieuwe aanbiedingen in de crypto-ruimte het overwegen waard.

 

7 aandelen om in november te kopen in het licht van hun dip in oktober

Houd er rekening mee dat dit geen exclusieve prik bij VeChain is. Ik maak me grote zorgen over de mogelijkheid van een bubbel in Bitcoin en vrijwel elke andere munt en token.

 

7 halfgeleideraandelen om te kopen voor de Holiday Tech Rush

Om eerlijk te zijn, zullen crypto-voorstanders beweren dat we een nieuwe fase in het blockchain-ecosysteem ingaan, die van uitgebreid nut voor de onderliggende technologie. bitcoin shorten info vind je online. Specifiek voor VeChain onthult de whitepaper een ambitieuze onderneming, die bedrijven en organisaties in staat wil stellen “blockchain-technologie te gebruiken om waarde te creëren en economische problemen in de echte wereld op te lossen”.

Net als bij andere geavanceerde netwerken, gebruikt VeChain een consensusmodel dat zowel ordelijke functionaliteit als governance voorschrijft. Theoretisch maken dergelijke op consensus gebaseerde mechanismen het netwerk tot een van de meest betrouwbare en stabiele.

 

VeChain kan niet ontsnappen aan het silo-effect

Nu is het belangrijk om te beseffen dat ik niet alleen modewoorden als consensus weggooi om zendtijd te vullen. Een van de voordelen van het VeChain-systeem is dat de technologische onderbouwing de gevolgen van conflicten, zoals harde vorken, helpt voorkomen. Technisch gezien is VET een zwaargewicht.

Mijn zorg is echter dat VeChain dezelfde economische kwetsbaarheden heeft als elke andere cryptocurrency, van Bitcoin tot de afvalactiva die de bandbreedte niet waard zijn om hun website te hosten. In wezen heeft beroepsonderwijs en -opleiding – zoals elk gedecentraliseerd digitaal activum – een siloprobleem.

 

Vechain geavanceerd netwerk

VeChain is een van de meest geavanceerde blockchain-netwerken die ik ooit heb gezien. Maar het consensusmodel ervan vereist uiteraard consensus. Om consensus te bereiken, moeten mensen bij het netwerk worden betrokken. Maar diezelfde mensen – ervan uitgaande dat ze rationele economische actoren zijn – eisen een vergoeding voor hun tijd, inspanningen en bandbreedte.

Net als bij alle andere blockchains, is de beloning voor netwerkbijdrage/deelname het onderliggende token of cryptocurrency. Maar dat bezit heeft alleen economische waarde omdat andere mensen geloven dat dat zo is, zoals in de theorie van de grotere dwaas.

Daarom is VeChain en elke andere populaire cryptovaluta als een gesanctioneerde judowedstrijd. Zowel jij als je tegenstander dragen je judogi of uniform. Daarom is het veel gemakkelijker om je tegenstander vast te pakken en verschillende worpen en technieken uit te voeren (zoals hij bij jou kan doen). Dat maakt judo interessant. De deelnemers gaan akkoord met dezelfde regels en verwachtingen.

Judo

Stel je nu voor dat je judo doet terwijl geen van beide partijen hun gi draagt. Erger nog, je tegenstander besluit zich in te schuimen met babyolie. tron coin verwachting 2023 is positief. Nu heb je gewoon geen effectieve hefboomwerking, waardoor zo’n wedstrijd belachelijk en onoverzichtelijk wordt.

Wat heeft het voor zin om het bovenstaande voorbeeld te noemen? Blockchain-gerelateerde initiatieven zijn alleen duurzaam als iedereen ermee instemt om dezelfde regels te volgen. Maar dat is een schot in de roos.

 

Afhankelijkheid is het zeurende probleem

Hoewel consensus in theorie geweldig klinkt, is het moeilijk om het in de praktijk te brengen. Geloof me niet? Kijk maar wat er gebeurde met zoiets simpels als een mondkapje mandaat om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Maar zullen gedecentraliseerde, gedistribueerde actoren over de hele wereld op de een of andere manier een langetermijnconsensus bereiken over een blockchain-ecosysteem dat al dan niet zal slagen? Het kan gebeuren, maar ik heb mijn twijfels.

Wat nog belangrijker is, is dat de waarde van VeChain-munten afhankelijk is van fiat-valuta’s. Laten we eerlijk zijn: we geven alleen om de prijs van beroepsonderwijs en -opleiding in verhouding tot wat elke eenheid zal opleveren in termen van dollars en centen. Zeer weinig mensen denken na over wat beroepsonderwijs en -opleiding intrinsiek kan kopen op its eigen.

Zeker, meer bedrijven accepteren crypto’s als betaling voor goederen en diensten. Toch is de integratie van dergelijke initiatieven minuscuul voor transacties op basis van fiat-valuta. Daarom lijkt de indrukwekkende technologie achter VeChain een betwistbaar punt, tenzij het ecosysteem de traditionele economische infrastructuren kan vervangen.

Dat gaat waarschijnlijk helemaal niet gebeuren, aangezien de grote overheid haar gezag nooit zal opgeven. Natuurlijk kun je nog steeds geld verdienen met VET. Het is alleen zo dat wanneer mensen wijzer worden, de correctie lelijk kan zijn. Op de datum van publicatie bekleedde Josh Enomoto een LANG positie in BTC. De meningen in dit artikel zijn die van de schrijver, onderhevig aan de publicatierichtlijnen van InvestorPlace.com.

Josh Enomoto, voormalig senior bedrijfsanalist voor Sony Electronics, heeft geholpen bij het sluiten van grote contracten met Fortune Global 500-bedrijven. In de afgelopen jaren heeft hij unieke, kritische inzichten geleverd voor de investeringsmarkten, evenals voor verschillende andere sectoren, waaronder juridische zaken, bouwmanagement en gezondheidszorg.

 

 

 

 

 

 

 

wpadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.