Yearender 2021: hoe ‘Musk-effect’ de populariteit en prijs van Shiba Inu beïnvloedde

Yearender 2021: hoe ‘Musk-effect’ de populariteit en prijs van Shiba Inu beïnvloedde

De populariteit van Shiba Inu heeft de populariteit van Bitcoin in 2021 overtroffen, ondanks het feit dat Shib Army een paar keer om verbranding heeft gevraagd.

Het jaar 2021 lijkt het jaar van de cryptocurrencies te worden. Om verschillende redenen heeft crypto de krantenkoppen over de hele wereld gehaald. Of het nu landen zijn die crypto’s verbieden, of Tesla-CEO Elon Musk die munten onderschrijft of bekritiseert, cryptocurrencies bleven dit jaar een van de meest trending topics.

Terwijl reguliere crypto’s zoals Bitcoin, Ethereum getuige was van verschillende ups en downs op basis van verschillende economische factoren, was de meme-munt Shiba Inu, die in 2020 werd geïntroduceerd, getuige van een prijs- en populariteitspiek in 2021. Shiba Inu stond bovenaan de Coinmarketcap-index van de meest bekeken cryptomunten in 2021 met meer dan 188 miljoen views. Zijn populariteit overtrof zelfs die van Bitcoin.

 

Wat leidde tot de prijsstijging van Shiba Inu?

De prijs van Shiba Inu was begin 2021 het laagst, toen de prijs in januari gedurende een aanzienlijke periode $ 0 bleef. Pas tegen het einde van de maand steeg de prijs tot $ 0,00000001. De prijs bleef aanzienlijk laag tot het moment dat Musk voor het eerst in het jaar op 14 maart over Shiba Inu tweette. De impact van zijn tweet was meteen zichtbaar, waarbij de hoogste geregistreerde prijs in april meer dan 300 procent hoger lag dan de prijs in maart.

“De prijs van Shiba Inu is grotendeels beïnvloed door de tweets van Musk. We kunnen een patroon vinden tussen de tijd dat hij over Shiba Inu tweette en de prijsstijging”, voegt Manish Kumar, mede-oprichter van twee op blockchain gebaseerde financiële marktplatforms GREX en RealX toe.

Nogmaals, in mei antwoordde Musk op een tweet: “Ik ben op zoek naar een shiba-pup!” en de impact was duidelijk zichtbaar in de prijsstijging van Shiba Inu. De hoogste prijs in mei steeg met meer dan negen keer ten opzichte van april. Crypto app gebruiken tips vind je online. Direct na de tweet was er op die dag een onmiddellijke prijsstijging van 25 procent en een recordhoogte in vergelijking met de afgelopen vier maanden. Crypto-experts noemen de relatie tussen de prijsschommeling van Shiba Inu en Musk’s tweets vaak “Musk Effect”.

De prijs steeg in september met bijna 1.000 procent, nadat Must had getweet over de Shiba Inu-puppy

De prijzen van Shiba Inu schoten in oktober omhoog om deze meme-munt naar een nieuw hoogtepunt te brengen. De Shiba Inu-munt, die een zelfbenoemde “Dogecoin-moordenaar” is, is een spin-off van de reeds bestaande Dogecoin.

 

Na de tweet van Musk in oktober werd het de 11e grootste cryptocurrency ter wereld, gemeten naar marktwaarde. Hoewel een andere tweet van Musk die vermeldde dat hij geen SHIB-tokens bezat, het terugbracht naar de 13e plek. Opnieuw steeg de prijs tussen september en november met meer dan negen keer.

“Deze meme-munten zijn geen actieve activa. Speculaties komen van degenen die erin geloven. Zoals start-ups investeerders hebben geleid en dienovereenkomstig krijgt het meer aandacht en financiering. Evenzo hebben mensen de neiging om voor deze meme-munten te investeren, afhankelijk van wie ze daadwerkelijk onderschrijft. De tweets van Musk zijn de belangrijkste oorzaak van de fluctuerende prijs van Shiba Inu”, voegt Kumar toe.

 

Shiba Inu Burn

Deze meme-munt was zeer volatiel en vaak was er vraag en verzoekschriften van investeerders om hem te verbranden. Deze kerst werden 239 miljoen Shiba Inu (SHIB) tokens, ter waarde van ongeveer $9.000, verbrand op een feest georganiseerd door Steven Cooper, de CEO van Bigger Entertainment, ‘s werelds eerste op crypto gebaseerde platenlabel. welke cryptovaluta kopen online? De hoogste prijs in december daalde met bijna 32 procent ten opzichte van november.

Na de recordpiek in oktober groeide de verwachting bij beleggers en toen het ondermaats begon te presteren, eisten beleggers de Shiba Inu-munt om een ​​beleid te ontwikkelen om een ​​aanzienlijk deel van de Shiba-tokenvoorraad te verbranden.

Ondanks dat Shiba Inu Burn meerdere keren in trek was, bleef de meme-munt sinds oktober een van de toonaangevende populaire meme-munten.

 

 

 

 

wpadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.